Select week:

September
Land Cruiser Diary
Final Week
Week 38
Week 37
Week 36

August
Week 35
Week 34
Week 33
Week 32
Week 31

July
Week 30

Select month:
April
May
June
Diary - Week 38

2006-09-19, Belgogrod - Poltava (Ukraina-gruppen)

Vi börjar morgonen med frost men solen skiner från blå himmel. Som vanligt har vi ätit ägg med korv, te och schleb (bröd). Idag har vi passerat gränsen mot Ukraina. Det går bara smidigare och smidigare med våra gränskontroller förutom for Catrin. Hela förstasidan i hennes pass är nu nästan helt loss och varje passkontrollant gör sitt bästa för att göra det värre. Dagens passkontrollant hade i alla fall lite humor och hotade med glimten i ögat att Catrin skulle få åka tillbaka till Moskva medan Lillian kunde fortsatta till Ukraina. Det känns skönt att det bara är två gränser kvar innan vi når Sverige.

I skivande stund sitter vi på ett internetcafeé nära Peter den Stores monument i Poltava. Under resan har det tagit mycket tid och ibland varit helt omöjligt att nå en internetuppkoppling. Först idag nar vi har ca 120 mil till båten i Gdansk fungerar internet i närheten av hur det fungerar hemma.


2006-09-18, Saratov - norr om Belgorod (Ukraina-gruppen)

Vi åker genom vackert odlingslandskap och vi alla uppskattar att det ar grönt på ängar och att det växer trad. Det känns skönt att ha lämnar stäppen och semiöknen i Kazakstan. Vi njuter av fina asfaltsvägar med kurvor och kullar, även det en bristvara i Kazakstan.

Något som vi ständigt slås av nar vi reser är att saker och ting oftast inte är vad det ser ut att vara. Lunchstället denna dag är inget undantag! Ett från utsidan modernt lunchhak vid en större väg visar sig vara en rest från ryskt 40-tal. Damen i kassan har enorma trockabottnar till glasögon och en blå mattantsuniform. Hon skriver lappar på allt vi beställer. Lapparna får vi sedan ta med oss och gå med till en liten lucka ett par meter bort där en lika charmerande dam tar emot lapparna. När maten ar lagad kommer damen med trockabottnarna och serverar. Maten ar toppen!

Dagen slutar på ett gastenitscha vid avtagsvägen mot Belgogrod.

Produced by SolarPlexus